sreda, 19. avgust 2009

Najbolje plačani ameriški menedžer zaslužil prek 700 milijonov dolarjev


7 komentarjev:

  1. Stephen Schwarzman, predsednik uprave ameriške družbe za finančno svetovanje Blackstone Group LP , je bil lani s 702 milijonoma dolarjev (491,5 milijona evrov) najbolje plačani menedžer v ZDA. Sledi mu Larry Ellison, prvi mož družbe Oracle Corporation , s 390 milijoni evrov. Med desetimi najbolje plačanimi predsedniki uprav v Združenih državah jih je lani sedem prejelo več kot sto milijonov dolarjev oziroma sedemdeset milijonov evrov, še piše Bloomberg. Sedem od desetih najbolje plačanih ameriških menedžerjev vodi energetske družbe, v glavnem naftne, Schwarzman na prvem mestu pa je edini iz finančnih storitev. Je ustanovitelj družbe Blackstone, njegove lanske prejemke pa sestavlja 2,5 milijona plače in drugih dohodkov ter za 699,8 milijona dohotkov dolarjev od delnic družbe.

    Tak, da če kdorkoli misli, da je slaba zamisel it študirat na Singapore Manadgment University...
    drugače pa sem spodaj prebral odziv na to kolumnao in me je kar spreletel sth.

    Ne more in ne sme obstajati sistem ki bilo komu omogiči takšen zaslužek, če pa že jih je potem potrebno obdavčiti z 99%. Vsi ki se pojavljajo na vrhu teh lestvic v resnici živijo zgolj in samo na bedi ostalih. O moralnosti njihovega početja sploh ni potrebno govoriti. Način ameriških zgodb o uspehih je zgrajen na goljufanju in ustvarjanju monopolov na rovaš vsem ostalim ki hočemo živeti od svojega dela, brez da zato nekdo drug nič nima, kar pa za dtične ne velja.

    Javnost ne ve kaj se dogaja v resnici. Ljudje, ki so na oblasti vendarle tvegajo več kot prodajalka za šalterjem v trgovini.

    Prav tako mnogo bolj garajo če že na tako fizično pa pač psihično in razumem zakaj nekdo nebi smel toliko zaslužit, če je ta denar priigral v umazani igri imenovani življenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh to so ljudje ki majo al tako intuicijo da vejo kaj bo z delnicami, al majo take sposobnosti za delo z ljudmi ali pa znajo res res dobro guljufat.
    Pa še tolko ko je zadnje čase ekonomistov...vsak ki gre to študirat se mora zavedat, da ni nobene garancije da sploh dobi službo, večji zaslužek leave-alone tolko denarja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo je enim... Tak je pač svet. Taki smo ljudje. Deal with it.

    OdgovoriIzbriši
  4. http://www.zurnal24.si/cms/novice/svet/index.html?id=69899


    tu je ena zelo zanimiva tema:/ upajmo da se nebo uresničlo

    OdgovoriIzbriši
  5. Sem že vidla. In ja, seveda, jaz sem pa Milka. So že 100000krat napovedali konec sveta, ampak nekako sem še vedno tukaj.

    Zlatozrna, Zlatozrna in njen Tomo Bombadil, ta ti je en tič, rumen mu je škornjič. Na to sem si melodijo zmislila in se mi poje cel dan. xD

    OdgovoriIzbriši